חיפוש חופשי  של מאמרים ווידאו

החיים קורים – משמעותם זו בחירה שלנו

חפשו קבוצת לימוד עם

מאמרים נוספים של המורה

מצפן-לחיים
עד מתי ?
עכשיו זה הזמן היחידי שיש לנו, בואו נלמד להשתמש בו
מגן-דוד-4
פרשת חקת
לא תמיד יש לנו שליטה על מה שקורה לנו, אך תמיד י...
מסכות-מוקטן
מסכות
רוצים שלא יכירו אתכם ? הסירו את המסיכות
b2
המצפה והמתאכזבת
ימימה: "אם זה לא מדויק כפי שרוצה, אז מתאכזבת ומ...
חשיבה הכרתית מעשית

החיים קורים. המשמעות שלהם זו בחירה שלנו.
כולנו היינו רוצים שהחיים יתנהלו בדיוק כפי שתכננו. אך המציאות מלמדת אותנו שוב ושוב שלא תמיד הדברים תלויים בנו. יש רגעים של הצלחה ושמחה, לצד אכזבות, פרידות, שינויים ואתגרים שלא בחרנו בהם.
איננו יכולים לשלוט בכל מה שקורה לנו, אך תמיד אנו יכולים לבחור כיצד לפגוש את המציאות.
כאן מתחילה העבודה ההכרתית.
כאשר אנו עוצרים לרגע, מתבוננים במציאות כפי שהיא, ומגיבים מתוך הכרה, אמונה, ענווה וחוסן פנימי, אנו מפסיקים להיות מונעים רק על ידי הנסיבות, ומתחילים להוביל את חיינו מתוך בחירה.
המצפן האמיתי של החיים אינו משנה את כיוון הרוח, אלא מסייע לנו לשמור על הכיוון שלנו גם כאשר הרוחות משתנות.
זו מהותה של חשיבה הכרתית מעשית: לא לברוח מהמציאות, לא להילחם בכל שינוי, אלא לפתח הכרה שמאפשרת לראות, להבין, לבחור ולפעול באופן מיטיב.
כדאי לשאול את עצמנו מדי פעם: מה קורה היום בחיי שאני מתקשה לקבל, וכיצד אוכל לפגוש אותו מתוך יותר הכרה, אמונה ובחירה?
לעיתים, שינוי קטן באופן שבו אנו פוגשים את המציאות הוא תחילתו של שינוי גדול באיכות החיים.
חשיבה הכרתית מעשית.
מצפן לחיים. שימוש בהנדסה רוחנית לאמן את ההכרה. לחיות טוב יותר.

אהבתם את הפוסט? שתפו חברים >>